Sollicitatietips

Sollicitatietips
Je gaat solliciteren en bent meestal niet de enige die meedingt naar een leuke functie. Neem daarom echt de tijd om je goed voor te bereiden. Of je nu al lang bent afgestudeerd, bijna bent bijna afgestudeerd of een startersfunctie zoekt, of nog studeert en op zoek bent naar een bijbaan of stageplek; het is belangrijk om goed voorbereid te solliciteren. Hier vind je wat sollicitatietips die je op weghelpen met het schrijven van je cv tot en met tips voor je eerste werkdag.

Sollicitatietips

Schrijftips voor een goede sollicitatiebrief
Het schrijven van een goede sollicitatiebrief is een cruciale stap in het sollicitatieproces. In deze brief licht je toe waarom je specifiek bij dat bedrijf solliciteert en waarom juist jij de ideale kandidaat bent.

Je Curriculum Vitae (CV) is de centrale plek waar je al je ervaring, educatie en vaardigheden in verwerkt. De volgende informatie moet in je CV staan:

 • Persoonlijke gegevens;
 • Werkervaring;
 • Opleidingen;
 • Trainingen en cursussen;
 • Vaardigheden (welke talen spreek je? Met welke computerprogramma’s kun jij werken?);
 • Hobby’s, interesses en vrijwilligerswerk.

Wij adviseren, naast de bovenstaande informatie, ook het volgende toe te voegen:

Het verschil tussen en sollicitatie- en een motivatiebrief is relatief klein, maar het is toch goed om beide te schrijven. In een motivatiebrief ga je namelijk alle ''waarom?'' vragen beantwoorden.

 • Waarom wil je specifiek bij het bedrijf werken waar je solliciteert?
 • Waarom ben je zo enthousiast over deze functie bij dit bedrijf?
 • Waarom ben je geschikt?

De opbouw
De opbouw van een motivatiebrief komt redelijk overeen met die van de sollicitatiebrief.

Je bent uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek! Gefeliciteerd, blijkbaar waren je CV, sollicitatie- en motivatiebrief goed genoeg om je uit te nodigen. Bij het sollicitatiegesprek is het van belang om een goede eerste indruk achter te laten, die maak je al tijdens de eerste twintig seconden.

Voorbereiding
Het belangrijkste element om het sollicitatiegesprek goed te laten verlopen is de voorbereiding. Zorg dat je de volgende zaken weet:

Wie zijn wij

Het jobboard van Reisjobs brengt vraag en aanbod van vacatures van luchtvaart- en (zaken)reisindustrie professionals effectief bij elkaar. 

Waarom REISJOBS?

Het jobboard van Reisjobs brengt vraag en aanbod van vacatures van luchtvaart- en (zaken)reisindustrie professionals effectief bij elkaar. Met de verschillende activiteiten achter Reisjobs zoals Reisbizz.nl, Zakenreisnieuws.nl, Triptalk.nl, Beroepenmarkt.nl en Luchtvaartnieuws.nl blijven professionals op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun snel veranderende vak. Het ideale moment voor werkgevers om hun vacature midden in deze lastig te werven doelgroep bekend te maken. Juist ook bij de latente zoeker!

TESTIMONIALS

 • Marye Veerhuis

  Corendon Dutch Airlines zocht via Reisjobs.nl naar First Officers. Volgens Marye Veerhuis, Human Resources Manager bij de luchtvaartmaatschappij.